Uitslagen onderzoeken

Beste ouders/verzorgers,

Uitslagen enquêtes
Er zijn een paar maanden geleden 3 verschillende onderzoeken gehouden. Dat is inmiddels verplicht op alle basisscholen. Wij hebben onlangs de uitslagen gekregen. Op 27 bladzijden wordt uitgelegd hoe tevreden onze ouders zijn, hoe tevreden onze kinderen zijn en er is een uitslag i.v.m. de sociale veiligheid op De Bonte Mol. De complete onderzoeken worden voor de zomervakantie met de medezeggenschapsraad gedeeld en de uitslagen worden op onze website vermeld.

Hieronder een korte samenvatting:

Oudertevredenheid 2023-2024
De ouders geven onze school een rapportcijfer van 8,1.
Alle gemiddelde scores op de vragen waren ruim voldoende tot goed. Het hoogste cijfer voor een onderdeel was 8,6. Het laagste cijfer was 7,3. Als ik vroeger zelf zo’n cijferlijst op school zou hebben gehaald dan zou ik zéér tevreden zijn geweest.

Leuk detail: Van alle Blosse-scholen zijn de ouders van De Bonte Mol het meest tevreden. Een compliment aan alle collega’s en ouders van onze mooie school.

Leerlingtevredenheid en Sociale Veiligheid 2023-2024
De kinderen geven onze school een rapportcijfer van 8,8  (gemiddelde tevredenheid).
Alle gemiddelde scores op de vragen waren ruim voldoende tot goed. Het hoogste cijfer voor een onderdeel was 10,0. Het laagste cijfer was 7,0. Ook hier mooie cijfers dus.

En toch; elk kind dat zich niet prettig of veilig voelt is er één teveel. Hoewel het statistisch bijna onmogelijk is, streven we wel naar 100% welbevinden en veiligheid. Dat valt in deze -digitale- tijd niet altijd mee, maar het is en blijft de belangrijkste opdracht voor school en ouders.

Opvallend is dat er in Schermerhorn bijna niet gepest wordt via berichten op internet/telefoon. Ik zie dat veel kinderen nog geen mobieltje hebben. Dat zorgt er waarschijnlijk voor dat dit fenomeen hier bijna nog niet voorkomt. Dat moeten we met elkaar zien te koesteren!
Weet u trouwens dat kinderen minimaal 13 jaar moeten zijn voordat ze op WhatsApp, Facebook of TikTok mogen? Dus eigenlijk kan pesten via deze sociale media niet voorkomen op een basisschool.

Samenvattend
We zijn erg blij met de uitslag van deze onderzoeken. Niet dat we nu achterover gaan leunen. We zien enkele aandachtspunten waar we aan willen werken zoals differentiëren van de leerstof en veiligheid voor elk kind creëren (1 kind dat zich gepest voelt/gepest wordt is er 1 teveel).
Toch kunnen we trots zijn op alle ontwikkelingen op De Bonte Mol.

update update